Tips

Tip: Denk vooruit

Het hele keuzetraject en de uiteindelijke overgang naar een nieuw projectbeheersysteem is niet iets dat u om de paar jaar wilt herhalen. Wellicht zijn al uw projecten nu nog op basis van nacalculatie, maar wat als er straks projecten met een vaste prijs uitgevoerd moeten gaan worden? Nu is het offreren en factureren van projecten wellicht nog iets dat u eenvoudig met de hand kunt doen, maar wat als het aantal projecten dat u uitvoert groter wordt?

Kies niet een projectbeheersysteem dat perfect past bij uw huidige organisatie, maar kies een systeem dat tevens past bij hoe uw organisatie er in de komende jaren uit kan gaan zien.

Tip: Wensen/eisen die u niet hoeft te vragen

Sommige vragen hoeft u niet te stellen. Geen enkele leverancier zal op de eis “de applicatie moet gebruikersvriendelijk zijn” een negatief antwoord gegeven en geen leverancier zal de performance van zijn eigen applicatie onvoldoende vinden. Dergelijke zaken zijn niet aan de leverancier om te beoordelen maar aan de gebruikers zelf. Een demonstratie of test is een geschikter gelegenheid om achter dergelijke zaken te komen.